Osrednja tema predavanja je KRIVDA IN OTROCI. Govorili bomo o tem, zakaj je izjemno pomembno, da starši v procesu socializacije otroku pomagajo razviti zmožnost doživljanja t.i. odrasle krivde. Razvoj vsakega otroka gre namreč skozi pomembne faze oblikovanja vesti, kar pomeni da otrok ponotranji temeljne družbene norme, kar mu omogoča, da doživlja krivdo v situacijah, ko s svojimi dejanji povzroči škodo.
Kaj
Brezplačno spletno predavanje
Kje
Vidimo in slišimo se v spletni aplikaciji Zoom.
Kdaj
24. november 2021 | od 16.30 do 17.30
Izvajalec
Predavanje bo vodil Milenko Kovačević, izkušen psihoterapevt Psihoterapevtske ambulante Pamina, transakcijski analitik (EAP diploma), ki ima večletne izkušnje dela s skupinami, posamezniki, družinami, pari in strokovnimi timi.
Za koga
Predavanje je namenjeno staršem in strokovnim delavcem, ki delajo z otroki. Vsebina in praktični primeri iz prakse bodo v pomoč, da spoznajo in razumejo čustvo krivde in zakaj zakaj je izjemno pomembno, da v procesu socializacije otroku pomagamo razviti zmožnost doživljanja t.i. odrasle krivde.
Cena
Spletno predavanje je brezplačno in ga omogoča partner programa Šola za starše 2021 Občina Miklavž na Dravskem polju. Število udeležencev je omejeno, zato priporočamo pravočasno prijavo s spodnjim spletnim obrazcem. Povezavo do spletne predavalnice boste prejeli na e-naslov najkasneje en dan pred predavanjem.
Vsebina
Udeleženci bodo dobili odgovore na naslednja vprašanja:
  • Kaj je krivda?
  • Kakšen je namen čustva krivde?
  • Kdaj je doživljanje krivde primerno/adekvatno in kdaj neprimerno/neadekvatno?
  • Zakaj nekateri ne čutijo krivde, pa bi bilo primerno, da bi jo čutili?
  • Zakaj jo nekateri čutijo tudi v situacijah, ko je ne bi bilo treba?
  • Kakšno funkcijo ima čustvo krivde v medsebojnih odnosih?
  • Zakaj je za razumevanje krivde ključno razlikovanje otrokove osebnosti od otrokovega vedenja?
  • Kakšna je razlika med sramom in krivdo?

Veselimo se srečanja z vami!

PRIJAVITE SE

Želim prejemati koristne vsebine za osebnostni razvoj
Z oddano prijavo se strinjam, da Zavod za psihoterapijo, izobraževanje in znanost Pamina Maribor interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije Pamine, za interne analize in statistične obdelave. Od prejemanja obvestil Pamine se lahko kadarkoli odjavite na e-naslovu info@pamina.si.

×

Make an appointment and we’ll contact you.