Ali verjamete, da se bo zdaj, ko ste vzpostavili abstinenco, vse ostalo postavilo na svoje mesto?

Ali zmorete konstruktivno reševati konflikte?

Kaj
Skupinska psihoterapija
Kje
Pamina, Kajuhova ulica 12, 2000 Maribor
Kdaj
Srečanja terapevtske skupine bodo potekala 1 x tedensko, vsak četrtek od 18:00 do 20:00 ure. Priključitev je možna kadarkoli, po predhodnem pogovoru s psihoterapevtko skupine.
Izvajalec
Barbara Korošec, dipl. soc.del., TA svetovalka, z več kot desetletnimi izkušnjami dela s skupinami za zdravljenje odvisnosti.
Za koga
Terapevtska skupina je namenjena posameznikom, ki so zaključili vsaj eno obliko zdravljenja odvisnosti – dispanzersko ali hospitalno. Zaželeno je, da se v skupino vključi tudi svojec.
Cena
Cena psihoterapevtske skupine znaša 80 eur/mesec/osebo, v primeru priključitve partnerja znaša 100 eur/mesec/par.
Vsebina

Mnogi pravijo, da je abstinenco od alkohola in tablet veliko lažje vzpostaviti, kot pa vzdrževati. Dejstvo je, da ko ste abstinenco vzpostavili to še ni pomenilo, da boste lahko zaživeli popolnoma drugače in brez težav, saj sama opustitev škodljivega vedenja (npr. prekomernega pitja ali  jemanja drugih psihoaktivnih snovi) še ne pomeni konca poti. To je šele začetek.

Od trenutka, ko ste se odločili, da abstinirate, ste se odpovedali psihoaktivni snovi, ki vam je (vsaj v začetku) na nek način “pomagala”, da niste čutili, skrbeli ali trpeli. Morda ste ob uživanju alkohola, tablet ali drugih psihoaktivnih snovi imeli občutek, da ste v družbi bolj sproščeni, zabavnejši in da svoje delo ali druge aktivnosti opravljate bolj učinkovito.

Sedaj, po vzpostavitvi abstinence, se boste verjetno še naprej srečevali s podobnimi življenjskimi situacijami, ki pa jih bo potrebno reševati trezno. Skupina vam lahko pri tem procesu pomaga.

V manjši terapevtski skupini, ki se bo srečevala 1x tedensko po 2 uri, bomo skozi teoretično podlago, ki jo boste imeli priložnost povezati s svojo življenjsko zgodbo, podrobneje spoznavali proces razvoja odvisnosti. S skupinskim procesom boste lahko razvili in okrepili veščine, ki vam bodo pomagale, da boste svoje težave pričeli reševati trezni.

Delo v skupini bo edukativno, suportivno in terapevtsko naravnano, člane skupine bomo spodbujali k aktivnemu sodelovanju.


Pogoj za vključitev v terapevtsko skupino je zaključena vsaj ena oblika zdravljenja odvisnosti in vzpostavljena abstinenca.

Prijavite se lahko Barbari Korošec, ki je dosegljiva na barbara@pamina.si.

Toplo vabljeni!

PRIJAVITE SE

Želim prejemati koristne vsebine za osebnostni razvoj
Z oddano prijavo se strinjam, da Zavod za psihoterapijo, izobraževanje in znanost Pamina Maribor interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije Pamine, za interne analize in statistične obdelave. Od prejemanja obvestil Pamine se lahko kadarkoli odjavite na e-naslovu info@pamina.si.

×

Make an appointment and we’ll contact you.