Gregor Knežič

specializant psihoanalitične psihoterapije

Gregor Knežič

mag. manag. izobr.

»V ospredju mojega psihoterapevtskega dela je človek. Tisti, ki se je pogumno odločil za pot spoznavanja svojega notranjega sveta. Prizadevam si, da sooblikujeva dovolj varen, zaupen in spoštljiv terapevtski odnos, v katerem lahko proces poti k sebi obrodi želene spremembe v čim večji meri, olajša trpljenje in izboljša kakovost življenja.«
  • SKRBEN.
  • ZANESLJIV.
  • POZOREN.

PODROČJA DELA

Kot specializant psihoanalitične psihoterapije izvajam individualno psihoterapijo odraslih in mladostnikov ob prehodu v zgodnje odraslo življenjsko obdobje. Pri svojem delu uporabljam spoznanja in tehnike, ki izvirajo iz psihoanalitičnih teorij. V okviru svojega dela se srečujem z ljudmi, ki trpijo za različnimi vrstami težav iz področja medosebnih odnosov, ljubezni in spolnosti, dela in poklica ter kreativnosti. Psihoanalitična psihoterapija pa je namenjena tudi tistim ljudem, ki si kljub odsotnosti doživljanja večjih težav želijo raziskovanja globin svoje duševnosti ter boljšega poznavanja sebe.

O MENI OSEBNO

Med odraščanjem so me pogosto zaposlovala različna vprašanja o naravi življenja in človekovega obstoja. O človekovi resnici, o moji resnici. Vprašanja, na katera ni mogoče odgovoriti enostavno in enoznačno. Ta vprašanja so gotovo prispevala k moji odločitvi za vstop na pot psihoterapevtskega izobraževanja in lastnega procesa psihoterapije, odločitev pa je sovpadala tudi s pričetki ustvarjanja mlade družine. S študijem psihoterapevtske propedevtike na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani sem pričel leta 2016. Psihoanalitični koncepti so me globoko nagovorili, tako da je bila odločitev pri izbiri psihoterapevtske modalitete leto dni kasneje enostavna. Prosti čas namenjam aktivnostim z družino in sprehodom v naravi. V zadovoljstvo mi je prebiranje in študiranje strokovne literature, vse bolj pa tudi leposlovja.
×

Make an appointment and we’ll contact you.