Milenko Kovačević

strokovni vodja

Milenko Kovačević

soc. delavec, transakcijski analitik-svetovalec, psihoterapevt (EAP)

"V sopotju z vami težim, da se srečanje dogaja v vsej vaši enkratnosti in neponovljivosti. Sem kakor svetilničar, ki vam pri vaši razburkani plovbi posvetim in pokažem bolj varno pot."
  • MIREN.
  • DUHOVIT.
  • RAZUMLJIV.

PODROČJA DELA

Psihoterapevtsko delujem na temeljih psihoterapevtske šole transakcijske analize in psihoanalize. Bolj kot teoretični okvirji, so zame daleč najpomembnejši trenutki resničnega srečanja s človekom, ki je v svoji stiski zmogel potrkati na moja vrata. Miren kotiček, v katerem delujem, je odprt za posameznike, ki bi radi našli izhod iz lastnih notranjih dram.

 

Prav tako so zelo dobrodošli pari, ki so zašli v krizo odnosa in ne vedo, kako naprej. Za nekatere pa omogočam skupinsko obliko dela na odnosu do sebe in odnosu s pomembnimi ljudmi.

 

Eno mojih temeljnih načel je, da delujem v smeri preprečevanja nastajanja duševnih motenj. V tej smeri redno izvajam predavanja, delavnice in nastope v javnih medijih. S tem skušam širši javnosti podariti moje znanje in izkušnje, ki bi pripomogle k odpiranju oči.

O MENI OSEBNO

Že zelo zgodaj sem kot otrok rad poslušal ljudi. Vsrkaval sem njihove zgodbe, tudi če so mi jih mnogokrat povedali. Ob tem sem opazoval njihove obraze, na katerih je medla svetloba petrolejke izrisovala osupljive poteze in sence. Najbrž je to in seveda občutljiva otroška duša, dalo slutiti kasnejšo nezavedno opredelitev, postati izrisovalec človeške globine kot psihoterapevt in kot slikar.

To dvoje sta moja vodnika, ko se srečujem z ljudmi v njihovem enkratnem trpljenju in ko upodabljam obraze v akvarelu. Zato mi je danes, potem, ko sem prehodil dolgo in mestoma trnovo pot lastnega razvoja, jasno, da biti s človekom zares, pomeni uzreti njegovo človeškost in ne gledati ga skozi teoretične okvirje.

Psihoterapevtsko delo in slikanje sta zame brat in sestra, ki nenehno poplesujeta in se vrtinčita v osupljivem ritmu radosti in miru. Sedaj, v zrelih letih, ne vem kaj je zame večja umetnost: psihoterapija ali slikanje akvarela.

REFERENCE

1. Intervju za ABCzdravja: Depresija in njen praznični obraz (17. 12. 2019).

×

Make an appointment and we’ll contact you.