Sara Dajčman

Sara Dajčman

mag. psih., terapevtka medicinske hipnoze, edukantka vedenjsko kognitivne terapije

"Pri delu mi je najpomembnejši del ustvarjanje odnosa s klienti."
  • EMPATIČNA.
  • UMIRJENA.
  • SPODBUJAJOČA.

PODROČJA DELA

Moj način dela je hipnoterapija, ki jo povezujem z elementi kognitivno vedenjske terapije. V stanju hipnoze (torej v sproščenem, osredotočenem stanju) podajam terapevtske ideje oziroma sugestije, ki delujejo bolj na podzavestno raven posameznika, in so oblikovane v skladu s klientovimi cilji terapije.

Delam predvsem z odraslimi, medicinsko hipnozo pa uporabljam tudi pri delu z otroci.

Medicinska hipnoza in vedenjsko kognitivna terapija se priporočata pri krepitvi samopodobe, obvladovanju stresa, pri tesnobnih motnjah (npr. fobije, panični napadi), vsiljivih mislih in ritualih, za opuščanje škodljivih navad (kajenje), motnjah spanja, telesnih težavah – povezanih s stresom (migrene, črevesne težave, težave z želodcem), za lajšanje bolečin, zdravljenje depresij in tudi kot pomoč pri izboljševanju učnih navad, spomina ter pozornosti.

Delo poteka individualno in je prilagojeno posamezniku in njegovim ciljem.

O MENI OSEBNO

Že od nekdaj me je zanimala psihologija in čudovit, a kompleksen svet naše duševnosti. Po zaključku študija psihologije me je pot odnesla najprej na področje medicine dela, prometa in športa, vendar tam nisem mogla uresničiti svojih želja v smislu svetovalnega in terapevtskega dela. Tekom zaposlitve sem se srečala s hipnozo, nad katero sem se, preko lastne osebne izkušnje, izjemno navdušila. Pri tem sem spoznala, kako pomembna je moč naših misli in kako le - te izjemno vplivajo na naše počutje, obnašanje ter tudi telesne procese. Nadaljevala sem z vedenjsko kognitivno terapijo in tako skušala integrirati oba pristopa. Med vsem tem sem se znašla na novem razpotju in se odločila zamenjati zaposlitev ter začela delo v Centru za krepitev zdravja, kjer vodim psihoedukativne delavnice (na področju stresa, depresije in tesnobe) ter individualno svetujem posameznikom v duševni stiski. Zaradi želje po dodatnem, terapevtskem delu, sem se priključila timu Pamine, kjer opravljam svojo zasebno prakso. Delo me zelo veseli in mi predstavlja smisel, sploh ko vidim, da je ljudem boljše in da začenjajo stopati na svojo pot ozdravitve.

V prostem času rada prebiram strokovno literaturo, potujem po svetu, spoznavam novo kulture. Rada plešem in uživam v sproščenih trenutkih z najbližjimi, predvsem pa obožujem morje in poletja.

×

Make an appointment and we’ll contact you.