Poletno branje

Poletje – idealni čas, da nadoknadimo naše branje, ko so dnevni daljši in vreme idealno za poležavanje okoli z dobro knjigo.

POLETNO BRANJE


Tim Pamina že pripravlja nove vsebine za jesenske mesece. Do takrat pa vam priporočamo naslednja poletna branja:

knjiga

Deklina zgodba (Margaret Atwood)

Lik ženske po imenu Odfreda, prikazuje načine ohranjanja sebe, ljubezni in vere v sebe v okolju, ki jo je poskušalo razčlovečiti in razvrednotiti. Roman na zelo ilustrativen način prikaže kako se sodoben človek lahko bori s samo-ohranitvijo v današnjem svetu – ohranjati svoj pravi Jaz“, pravi Nuša Kovačević Tojnko.

film
Resnična zgodba (The Straight Story, 1999)
Milenko Kovačević za obvezno filmsko branje priporoča “Resnično zgodbo”, ali zakaj dolgotrajna zamera siromaši naše življenje?!?!

knjiga

Knjiga o otrocih (Osho)

Če ste starš, potrebujete obilo poguma, da se nič ne vmešavate v otrokovo življenje. Odprite vrata, da se bo otrok lahko podal v neznano in raziskoval. Ne ve, kaj je v njem, tega ne ve nihče. Tipati mora v temi. Ne vcepite mu strahu pred temo, naj se ne boji porazov, naj se ne boji neznanega. Podpirajte ga. Ko se poda na potovanje v neznano, ga pospremite in mu bodite popolnoma v oporo. Dajte mu vso svojo ljubezen, blagoslovite ga“, pravi Milena Jelen.

knjiga

Ping: Iskanje novega ribnika (Stuart Avery Gold)

Barbara Korošec priporoča Zgodbo o žabcu Pingu, ki se odloči skočiti v neznano, je zgodba polna življenjskih resnic, ki navdihnejo in jih lahko občutimo tudi v lastni terapiji. Sprememba je velikokrat pot v neznano, pomeni stopiti iz znane, preverjene situacije na pot, na kateri je lahko veliko ovir in veliko bolečine. Pa vendar na njej vztrajamo, saj se zavedamo, da po »starem« ne moremo več živeti.

knjiga

Ranjena ženska – Modeli in arhetipi v odnosu oče-hči (Linda Schierse Leonard)

Knjiga opisuje dinamiko – odnosa med hčerko in očetom, skozi prizmo Jungovske analize – arhetipov. Predstavljeni so različni modeli dinamik odnosa, njihove posledice na formiranje osebnosti ženske in vpliv na nadaljnje odnose z moškimi. Pomagala vam bo ozavestiti odnos z očetom ter ponudila priložnost zaznati vaše otoške rane“, pravi Eva Kokol.

knjiga

Ti povem zgodbo (Jorge Bucay)

Njegova prva knjiga, polna zanimivih, zdravilnih in poučnih zgodb, v katerih se lahko najde prav vsak posameznik“, pravi Sara Dajčman.

film

Koža, v kateri živim (La piel que habito)

Žalovanje za ljubljeno osebo se v želji po ponovni obuditvi nekdanje ljubezni sprevrže v izživljanje in kaznovanje. Zgodba, ki te sooči z najtemnejšimi kotički človekove osebnosti“, pravi Aida Al Shammary.


Uživajte ob njihovem prebiranju in gledanju!

×

Make an appointment and we’ll contact you.