Dec.
29
2021
Prostovoljstvo: možna pot do boljšega počutja
December je mesec, ko še posebej odzvanjajo solidarnost, dobrodelnost, sočutje do tistih, ki potrebujejo pomoč, ker jim življenje ne prizanaša. Prav zato v tem času prihajajo v ospredje zgodbe, povezane s prostovoljstvom, ki lahko ob tem, da je sijajno in koristno za tistega, ki pomoč potrebuje, še kako dobro dene tudi prostovoljcu samemu.
Dec.
18
2021
Vsak človek si zasluži varen prostor, ki mu lahko reče dom
Ob svetovnem dnevu migrantov pišemo o njihovem duševnem zdravju.
Ko je težko zadihati s polnimi pljuči
Astma je ena najpogostejših kroničnih bolezni pljuč, ki prizadene tako otroke kot odrasle, pa vendar ostaja o vzrokih njenega razvoja veliko neraziskanega. Ob svetovnem dnevu astme želimo izpostaviti predvsem psihološke dejavnike in izraziti kako pomembno je, da jim pri obravnavi ljudi, ki imajo težave z njo, namenimo pozornost.
April
7
2021
Svetovni dan zdravja: o psihosomatskih motnjah
Ljudje, ki trpijo za psihosomatskimi motnjami kažejo fizične simptome ali motnje, katerih vzrok ni mogoče pripisati nobenim prepoznavnim procesom bolezni ali poškodb. Namesto tega se zdi, da simptome sprožijo in krepijo socialne ali psihološke krize ter stres.
Marec
25
2021
Simbioza med materjo in otrokom
Matere so po naravi bolj vpletene v nego in skrb za otroka. Seveda pa se razmerje med vpletenostjo v odnos z otroki medgeneracijsko spreminja. Vendarle pa so matere otrokov primarni objekt. Glede na to, da je danes svetovni dan mater, bi to priliko radi izkoristili in se posvetili temi simbiotičnega odnosa otroka z materjo, ki je pomemben in naraven proces otrokovega razvoja.
Dec.
22
2020
Praznični knjižni namigi
Prazniki so tudi čas za branje knjig, ki bogatijo človekov notranji svet, včasih popeljejo v svet domišljije ali pa celo do pomembnih uvidov, ki so priložnost in odličen material za osebni proces.
Dec.
12
2019
Velik strah pred matematiko: Matematična anksioznost
Matematika pogosteje kot drugi predmeti povzroča težave številnim otrokom. Običajno jo sovražijo ali pa se je bojijo. Strokovnjaki govorijo celo o t. i. matematični anksioznosti, ki učenca onemogoči do te mere, da pri predmetu ni uspešen.
Dec.
4
2019
Ali so parklji primerni?
Od Miklavža otrok sliši vprašanje – Ali si bil priden ali poreden? Če si bil priden dobiš darilo od angelčkov (si dober kot angel), če pa poreden pa šibo od parkljev (si slab kot parkelj). Kaj pravzaprav s tem Miklavž otroku sporoča?
Julij
16
2019
Kako mi je živeti s cerebralno paralizo?
Cerebralna paraliza ni bolezen v ožjem smislu besede, ko bi posameznik za njo zbolel, vzel zdravila in po določenem času počitka tudi ozdravel, ampak gre za okvaro možganov, do katere lahko pride pred porodom, med njim ali v zgodnjem obdobju človekovega življenja.
Junij
25
2019
Nasilje iz ljubosumja
Če želimo razumeti nasilje v družini, je mnogokrat potrebno zaobiti medijski senzacionalizem in razdeljenost ljudi, ki medijske novice berejo, poslušajo ali gledajo.
Junij
2
2019
TRANSAKCIJSKA ANALIZA – transfer
Eden od pojavov, ki zelo pogosto pripelje do krize v komunikaciji je t. i. TRANSFER, kjer gre za doživljanje trenutne situacije kot »tam in nekoč« namesto kot »tukaj in zdaj«.
Maj
26
2019
TRANSAKCIJSKA ANALIZA – kvazikavzalnost
Pogost problem v zvezi z doživljanjem čustev je, da ljudje mislimo, da naša čustva povzročajo drugi ljudje. To se nanaša tako na prijetna kot na neprijetna čustva. Bistvo tega problema je, da ljudje mislimo, da so drugi odgovorni za naša čustva in ne mi. Strokovno temu rečemo kvazikavzalnost.
Dec.
6
2018
Anksioznost v prazničnem času
»Naj res bo srečno, to Novo leto, naj vse najlepše se zgodi ti čim prej. Sanje, veselje in skrite želje, naj vse velja, kar si želiš iz srca…,« poje slovenska skupina Rok´n´Band .
×

Make an appointment and we’ll contact you.