Dec.
22
2020
Praznični knjižni namigi
Prazniki so tudi čas za branje knjig, ki bogatijo človekov notranji svet, včasih popeljejo v svet domišljije ali pa celo do pomembnih uvidov, ki so priložnost in odličen material za osebni proces.
Dec.
12
2019
Velik strah pred matematiko: Matematična anksioznost
Matematika pogosteje kot drugi predmeti povzroča težave številnim otrokom. Običajno jo sovražijo ali pa se je bojijo. Strokovnjaki govorijo celo o t. i. matematični anksioznosti, ki učenca onemogoči do te mere, da pri predmetu ni uspešen.
Dec.
4
2019
Ali so parklji primerni?
Od Miklavža otrok sliši vprašanje – Ali si bil priden ali poreden? Če si bil priden dobiš darilo od angelčkov (si dober kot angel), če pa poreden pa šibo od parkljev (si slab kot parkelj). Kaj pravzaprav s tem Miklavž otroku sporoča?
Julij
16
2019
Kako mi je živeti s cerebralno paralizo?
Cerebralna paraliza ni bolezen v ožjem smislu besede, ko bi posameznik za njo zbolel, vzel zdravila in po določenem času počitka tudi ozdravel, ampak gre za okvaro možganov, do katere lahko pride pred porodom, med njim ali v zgodnjem obdobju človekovega življenja.
Junij
25
2019
Nasilje iz ljubosumja
Če želimo razumeti nasilje v družini, je mnogokrat potrebno zaobiti medijski senzacionalizem in razdeljenost ljudi, ki medijske novice berejo, poslušajo ali gledajo.
Junij
2
2019
TRANSAKCIJSKA ANALIZA – transfer
Eden od pojavov, ki zelo pogosto pripelje do krize v komunikaciji je t. i. TRANSFER, kjer gre za doživljanje trenutne situacije kot »tam in nekoč« namesto kot »tukaj in zdaj«.
Maj
26
2019
TRANSAKCIJSKA ANALIZA – kvazikavzalnost
Pogost problem v zvezi z doživljanjem čustev je, da ljudje mislimo, da naša čustva povzročajo drugi ljudje. To se nanaša tako na prijetna kot na neprijetna čustva. Bistvo tega problema je, da ljudje mislimo, da so drugi odgovorni za naša čustva in ne mi. Strokovno temu rečemo kvazikavzalnost.
Dec.
6
2018
Anksioznost v prazničnem času
»Naj res bo srečno, to Novo leto, naj vse najlepše se zgodi ti čim prej. Sanje, veselje in skrite želje, naj vse velja, kar si želiš iz srca…,« poje slovenska skupina Rok´n´Band .
×

Make an appointment and we’ll contact you.