Kako sem zrl v obzorje upanja?

kako proces psihoterapije vidijo pacienti

 

Naši pacienti z vami delijo svojo izkušnjo psihoterapevtskega procesa. Zgodbe so anonimne in objavljene z dovoljenjem pacientov. Namenjena so vam z razlogom, da si kot bralec sami ustvarite svoj vtis o posamezni zgodbi in iz njih vzamete nekaj zase.

 

Mir v duši

»Kako si?« mirno vpraša psihoterapevt, medtem ko se preseda v starem zguljenem nepogrešljivem fotelju. »Hm…. V redu sem,« se nasmehne Pija, »ne morem verjeti, kako zelo mirna sem v zadnjem obdobju po odpustu iz bolnice. Zelo, zelo mirna sem. Očitno je zdaj spet dobro obdobje na poti.«

Preberite več
Skupinsko zdravljenje:
 Napajaš me, ko ne verjamem vase

Z vami delimo pesem, ki jo je zapisala ena izmed naših pacientk, ob zaključku skupinske psihoterapije s pomočjo zbranih misli svojih sočlanov.

Preberite več
Odkar vem za svoje ime

Odkar vem za svoje ime, poznam občutek krivde in sovraštvo proti sebi, zaradi tega, ker sem se rodil in ker sem. Te občutke sem vedno nosil s seboj kot prtljago in trdno verjel, da je to moje življenje. Da tako preprosto “mora” biti.

Preberite več
Sanje…

Na travniku za domačo hišo. Stojimo na zeleni, sveže pokošeni travi in gledamo. Gledamo dolgo kačo, ki je tam. Živa. Mama, ata in moj fant so blizu nje, z zanimanjem jo ogledujejo, jaz pa stojim na varni razdalji, na drugi strani travnika, tako da je med nami zelenjavni vrt.

Preberite več
Zahvaljujoč psihoterapiji, diham

Za kaj zastavljam svoje življenje? Prva stvar, ki mi pade na pamet, je psihoterapija. Zakaj? Zato, ker mi je ravno psihoterapija rešila življenje. In to dobesedno! Po dveh grozljivih poskusih samomora, več hospitalizacijah zaradi psihotičnih...

Preberite več

Če bi tudi sami želeli prisostvovati s svojo zgodbo o svojem psihoterapevtskem procesu, si lahko več preberete v sledečem dokumentu.

 

×

Make an appointment and we’ll contact you.